Tre historier och en fiol

Muntligt berättande och musik blandas i en berättarföreställning i det lilla formatet. Vi har olika program som lämpar sig för såväl barn och vuxna. De olika föreställningarna passar utmärkt i många sammanhang, exempelvis som ett inslag på årsmöten, pensionärsträffar eller tillställningar för barn.

Föreställningslängden är en timme men vi kan förkorta tiden efter önskemål. 

 

I det muntliga berättandet får de inre bilderna födas både hos den som berättar och hos den som lyssnar. Också fiolens toner suger in oss i en värld som lämnar utrymme för vår egen upplevelse. Vi tror att det är viktigt i dessa tider av förbiflimrande fragment och högt tempo. Historierna är ofta en blandning av berättelser som Gunilla själv hittat på samt inslag av klassiska sagor och visdomsberättelser.

Gunilla Cullemark har mångårig erfarenhet av att berätta för både vuxna och barn. Oftast tystnar eleverna också i de mest livliga klasserna och lärarna säger att det är just detta som barnen behöver. I Gunilla och Micaels föreställningar får barnen vara medskapande med rim och ramsor.

Ord om oss:

”Det var en riktigt magisk kväll med en riktigt berättare med musik. Få få uppleva detta!” Publik från en berättarföreställning i en tältkåta Gunilla Cullemark har mångårig erfarenhet av att berätta för både vuxna och barn. Oftast tystnar eleverna också i de mest livliga klasserna och lärarna säger att det är just detta som barnen behöver. I Gunilla och Micaels föreställningar får barnen vara medskapande med rim och ramsor.

 

 

 

 

Välkommen att kontakta oss

12 + 12 =

 

Om Micael:

  • Är spelman och har spelat fiol sedan barnsben
  • Har under många år spelat folkmusik till dans
  • Har också varit aktiv i Skansens Spelmän

 

 

Om Gunilla:

  • Författare och muntlig berättare
  • Är aktiv i Berättarnätet Öst och berättar också i skolor
  • Har bl a skrivit romanen Kajakbyggerskan

 

Share This