Storytelling – Ett korn av sanning

Med roliga och inspirerande övningar dyker vi in i berättarvärlden. Egentligen berättar vi ju hela tiden i vår vardag men under denna kväll bjuder vi in berättandet och lyssnandet på riktigt.

Kursen riktar sig till både dig som vill men lite måste ta sats för att våga komma och till dig som varit med i liknande sammanhang och behöver påfyllning.

I tider av förbiflimrande fragment samt komprimerade och allt häftigare upplevelser så är det med viss förundran som vi väntar in varandra under denna kväll. För det är spännande att höra en annan människa berätta och låta bilderna födas både hos den som berättar och hos den som lyssnar.

Vi associerar, skapar stämningar, tar en titt i vårt minnesarkiv, fantiserar och lockar allt vad vi orkar på vårt berättarjag. Och vi säger hej och välkommen när berättarjaget tar till orda med tvekan, med klar stämma, med fniss eller ivrigt snubblande på orden. Men lika mycket som vi välkomnar berättaren så låter vi lyssnaren i oss få utrymme och bli medskapande.

Vi är ingen stor grupp utan som flest 8 deltagare. Vissa övningar gör vi två och två. Ibland finns en farhåga om att man blir blank i huvudet, att man för sitt liv inte kan komma på något. Om det råkar bli så kan man vänta in. Liksom påminna sig om att vi nu går i ett stillsammare tempo. Och att vi som lyssnar håller på att smälta den bild som vi just fått. Man kan också be om en fråga. Det är ett enkelt sätt att få berättelsen att vindla vidare. Denna berättarkväll skapar vi tillsammans.

 

Nästa tillfälle 30 september

Tid: kl 18-21

Plats: SkrivSprånget Russinvägen 74 Hökarängen (ingång gaveln)

Pris: 300 kr, fika med mackor ingår.

Anmälan senast 21 september
Anmälan är bindande.

Kontakt och anmälan

2 + 12 =

Flockvis med korn av inspiration. Med hjälp av lekfulla berättarövningar i en trygg miljö får du kontakt med din inre röst och fantasi. Här får berättandet blomma ut på olika sätt och det är härligt, roligt och upplyftande. Du går hem med många nya korn till berättelser som vill komma ut.

Deltagare hösten 2017

Härlig berättarkväll!

Många lustfyllda övningar och härliga skratt. En inkluderande stämning och en bra lärare ramade in kvällen fint.

Deltagare vintern 2016

Share This